RABU / 14.01.09 – KLCC – PAVILION – SUNGEI WANG – SHALAM

Posted in Uncategorized on January 15, 2009 by hafizally

Salam….

Pagi2 da bgn….sbb semangat nk ikt yemz amek gama…dalam pikiran ni ingt ramai n sonok cm yemz slalu amek kt upm tu…(last2 aku yg tabawak kamre)..so siap2 la…set kol3 nk grak….alih2 tgh syiok2 edit gama…da kol 2.40pm da…adoi lamat lak…da la nk menapak lagi g KTM…erm lek ye yemz…tggu okok..hahaha…smpi lak kt KTM tu..beli la tix g subang…ble da beli tu…gatal lak tgn nie…g text yemz..tny cmne…

———————————————————
aku : yemz ko da beli lom tix utk aku (dari subang ke sentral)
yemz : mne ade…aku beli tok aku je…
aku : erk…okok..tape aku beli sndri…(da la td da termiss 1 tren…time nk g beli nie la tren sampai….SEPET tol)

———————————————————-

Samat sempat…huh lega…klu ta ngamuk yemz tggu…huhu..dlm tren tu borak2 la…aik da sampai da ke..huh kjap je..best2….

pastu nek lrt lak….g klcc…smpi2 je da kne mara ngan fadza…da la aku bru pestime jmp….perghh..sesukati je mara org cmnie..cm da lame knal..tp sonok beb….

*sory la aku ta bwk kamre….tade battery ahh..

den g makan dlu ( itu wajib) hehehehe…mkn kepsi je….tgh mkn borak2 ….si yemz n fadza blyh lak gado2..aku ckp klu nk gado g la masuk dlm dapo kepsi tu….sng aku nk mkn…huhu….

Sesudah mkn kitorang g jjln kt taman klcc tu…ape nk buat pun tataw…hahahah….jjln je la…sambel skodeng…..ntah ape la nk skodeng…hari pun da nk glap…lalu aku pun jadi nakal sekejap…(sebenaye tahun 2009 nie mmg nk jd nakal huhuhu…) soh la dorang amek gama aku….lelompat la…baringla..ape la kan…huhu…letih gak jd *model nie….hahahahahah….pastu grak g pavi….ikt jln pendek si faza tunjuk….(pendek la sgt jln ko tu) super letih kot…ade la 2 kali benti….sambel2 lepak rehat tu, dpt la gak amek slow shutter kt area convention centre tu…pastu grak g pavi…sampai pavi lak..amek gama lagi..adoi….time da nak mlm da…gulap2..hehehe…pas pavi da tade hale tuju da….cmne nie??????

Den suggest g mkn dlu…tamo….fadza kate g sungei wang…g tgk lens n body…dlm hati aku(abes gak det nie kang)..huhu…jjln n survey2 tenmpk lak 80-200mm two touch…damn wujud lagi upenye lens nie yg baru….ingtkan 2nd hand je….tny nye tanye…siap nego2 lagi(cm nk beli) huhu…dpt la rege yg agak cun….time tu da pening2 da..nk ke tanak…samat kesabaran nie ade…sbb tepasan kt lens tu tulis ‘AFD’… so focusing ade sikit pelan…hahahah samat ta beli…yuuuuuuuuuwuuuuu…sonok2…samat det aku…

Pas da puas pusing2 carik lens n body….g mkn…hahahah mne lagi klu bkn KITARO…hahaha…ape punye kdai la…nme JEPUN..tp kdai mamak…hahaha….super comel la….mkn2 den pulang…perghhh letih2….tp aku ngan yemz ta pulang lagi…g TT yg super kecil kt miza sec7…kjap je..aku text rmai..last2 yg dtg seketol je…damn….mayb dorang bz kot..ape blyh buat…huhu…
dlm kol doblas kitorang pun balik……wuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

*ade la sikit2 gama yg dpt diambil….walaupun aku tabawak kamre..wuhuuuuuuu

*kredit to FADZA
1

2

3

4

*Kredit to Yemz
5

6

7

8

9

TAMMAT

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Advertisements

Shah Alam-Kemensah-Ulu Yam-Genting-Shah Alam

Posted in Uncategorized on January 12, 2009 by hafizally

SALAM…sabtu yg lepas 10hb Januari 2009, aku n kengkawan ade plan nk g mandi air tejun….memule plan ngan mama & BF dan irah…mama soh ajak kwn2 yg len..so aku pun ajak la qayyum ( http://qayyum3rd.wordpress.com ) & aboi….

kol 8 pg tu da grak da…grak awal sbb nk kne stop bnyk tmpt…so grak la g amek aboi dlu…slalu aku call dlu..sbb takot ta siap ag ke ape ke…..so call2 nye call..ta pick…sepet tol..mst tido lagi…ble smpi2 je kt uma…panggil2…upenye mmg btl…tido lagi..gegar2 uma die…den call bru la pick up…den tros bgn….die ckp ta dpt fllw….sbb ade hal laen..so ok la….chalow…g uma mama lak…tggu die siap..perghhhhh….LEMAU beb….tp tape…sbb die ade bwk mknn….wuhuuuuuu…

Den grak lah ke destinasi….memule plan nk g SUNGKAI, perak….tapi last minit cancel….sbb ade mmbr yg len tanak g….katenye jauh sgt…so ok la…..g je KEMENSAH…(dalam hati aku…apsal name tmpt cm nme makcik2 org je….huhuhu…)tape2…jalan je…den ble smpi kt KEMENSAH tu…ade plak yang ta ske..sbb air nye ta jernih…HAFIZ (org laen) suggest g ULU YAM…katenye ade 1 tmpt nie naek turun naek turun masok rm2…so sume pun OK….jalan ke sane….dlm perjalanan mmg bnyk mende yg diborakkan…(mls aku nk tulis, korang tnyla spe2 yg g)huhuhu….

Sampai kt ULU YAM, kiteorg pun setup dlu brg mknn n makan dlu…wah..mmg lazat….ade mee hoon, sausage BERKEDUT…naget…kopok….nasi lemak (utk sorang SAHAJA)hahahaha….kiteorg pun mkn dlu….da nk kenyang tu sume humban badan masing kt sungai tu…huhu..mmg sejuk….lame da ta mnd sungai…rsenye last kt KEDAH (ade la 2.4 tahun lepas)…ngan bdk klas time stdy dlu…mmg sonok….da la bbdk nie kepala gle…so sng nk layan….

Agak2 sume da KECUT, naek la balik kt darat…smbg mkn sambil borak2…ade pulak yg terajak g genting…huh…last2 sume ‘ON’…tp ade sorang nie ta dpt join atas sebab ade hal…so ok la….jmp lagi…kiteorg dengan suwa pendek..berselipa jamban..tiset..tade pemeluh(sweeter) dengan selambe je redah ke genting….wuhuuu….time nak kuwa dari simpang ulu yam tu…(aku yg pandu laju) tetibe termati lak enjin kete…bbdk nie da jerit2 da…”wei cmnie ni…bru kt sini da termati enjin..cmne nk nek genting…sambil glak2 kambeng….” aku sabar je..mentang2 nek van gangbang nie….mne la aku bese…tp tape…aku pandu laju je…lalalalaalalalalalala….da smpi….huh..sume gigil2…padan muke….td eksyen sgt….(samat akunye lapisan2 lemak yg TEBAL tu dpt menahan dari sejuk(erk 😐 btl ke TEBAL…hahahah) selepas hampir doplo minit(20) mencarik paking n dah ke tingkat bpe ntah kan….dpt jgk paking..syukur…den g la jjln..aku mmg tataw..pes time la katekan….tp cover gak JAKON tu…huhu(ayun je yg ta COVER lompat sne,lompat sini) hahahaha… lepak2 den terserempak lak ngan ARELL & geng…so jmp kjap den chalow (buat hal memasing..sbb dtg ASING2)hahaha….laen kali g sme2 okok….bwk la aku nie…huhuhuh…

Plan nye nek genting lepak2 den balik…tp da smpi si kecil ajak men menan kt situ..so sume pun ok…aku pun ok je…so kiterang men la roller koster 2x n bumper car 1x..tu je yg sempat..sbb taley la blk lamat..ade yg kje..aku n ayun pun ade JOB(sebenanye ayun je..aku tade kje tp aku da janji nak TAG die…so kne la jgk…walaupun letih tp aku ske)..den jjln dlm tu kjap den kuwa….ingtkan da nk balik….upenye nak carik pot baek utk abeskan mknn td…hahaha..last2 jmp lak 1 tmpt paking nie yg super kosong….ape lagi…bkk tikar kt situ n mkn…bayangkan…dlm kesejukan dan hanye berpakaian ala2 tepi pantai kiterang blyh lepak mkn n santai2…huh sikecil tu da BIRU da bibirnye…nk mkn pun gigil2 hahahaah…tape bkn slalu…huhu….

Den kms2 n pulang…THANKS a lot guys..its so much fun & i enjoy the day…its must be gud to have another trip with u guys…HOPE so…hahahaha…

*nie ade sikit2 gama nk share….
*gama ade yg diambil oleh hafiz ( https://hafizally.wordpress.com ) & QAYYUM (http://qayyum3rd.wordpress.com)
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

New Year EVE @ mont KIARA

Posted in Uncategorized on January 7, 2009 by hafizally

saat2 genting nk tahun 2009, aku bersuka ria kt mont kiara….memule cmnie plan…ingt nk celeb8 kt BB, tp pupu kte ade photoshoot kt area bb, kne la g uma die, amek die..samat nek viva baru ISZ..uish best..ekon die sejok..hehehe…smpi2 je uma die…(aku ta mkn lagi nie, SIAP BAWAK MEGI 2 PEKET) hahahahahahahaha…….tp dugaan da smpi….uma pupu terkunci..die pun panjat kuwa…

aku da lemau da nie…ape nk makan..adoi….lapa2..kne je la tggu…smpi bb..tros g shooot….sepet tol, aku kelaparan nie….samat model2 yg super kiut…hahahaha…pas shoot tu g kitaro SAN lepak mkn…huh lazat (walaupun aku ta ske, tapi terpakse)huhu….sekadar lapik prot…nnt nk joget2..so kne makan

dlm kol 6.10 grak ke mont kiara…..tggu amie yg ta smpi2 adoi pnat…last2 kol8.20 bru smpi….merangkak ke ape??super lamat…hahahaha….yg tatahan tu…amie smpi2 je da kne lucky draw….dpt lak hehpong nokia 5000 tu….damn..tp ape blyh buat….da rezeki die..huhuhu

soho KL

*sorylah..kualiti gama agak kurang bagus….ini sebab gne kamre tipon….

soho kl

soho kl

soho kl

soho kl
*aidil
soho kl

malam tu band yg ade KOMPLOT, THE TIMES, KILLER KALKULATOR, THEY WILL KILL US ALL, n bnyk ag….super njoi mlm tu dan terakhir utk tahun 2008….saplo minit sebelum nue year….ade 2 org DJ perform….layan gak….joget2 aku dibuatnye…

*sory geng aku de buat hal sikit…. 😀 jangan serik okok

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Hari KERISmes

Posted in Uncategorized on January 7, 2009 by hafizally

24hb Disember hari tu, selepas selesai keje kt THE GARDENS, aku pun mencarik la si AYUN yg sesat kat GARDENS tu..ape ntah yg die carik / mahupun bercucuk tanam kt GARDENS tu…erm…

TGK ape yg aku buat pas jmp die kt tepi2 longkang GARDEN tu….

*sorylah..kualiti gama agak kurang bagus….ini sebab gne kamre tipon….

1

2

3

4

5

6

7

*Nota kaki : aku jd cmnie sebab keletihan bekerja ayun lak sbb boring tunggu aku……

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Sedih…

Posted in Uncategorized on November 30, 2008 by hafizally

25hb november yang lepas, memang hari yang paling aku nantikan..selepas 21hb..kehadiran 25hb bukanlah seperti yang aku bayangkan…ianya hanyalah memberikan impak yang tidak menyenangkan…Entah la…bila perhati balik kan, setiap kali dekat je 30hb november, aku selalu dapat BAD luck..pening2..

Apabila dapat ‘result’, memang menyedihkan, dan juga aku dapat tahu, majoriti dari budak klas aku tidak dapat sambung. tapi dorang da pun bekerja dan mempunyai gaji tetap…hurmmmm..terpaksalah aku kerja, pada hakikatnya aku memang malas bekerja, tapi apa boleh buat. Aku kena juga kerja..

1hb Disember, aku mula kerja..(2nd JOB)huhu…nak kate penat, aku mesti jd rajin…nak beli VW Scirocco :).. Setelah ape yang aku ingin2kan, semuanya lesap macam tu je, kali ni insyallah…

Doakan aku 😀

*mungkin pas nie, aku jarang update…MALAS…hahahah…tadi baru je cakap kne RAJIN…damn

Nota kaki : BENCI!!!!!

Levi UNbuttoned

Posted in Uncategorized on November 29, 2008 by hafizally

hari nie cm best…kononnye nk rest pas balik dr kampong..dpt la tido kjap, ta smpi sejam tido, kakak aku da kjut..adesh kacau btol ah…die ajak g gkd

angah : bang, jum tmn aku

aku : g mne???

angah : aku nk soping

aku : adesh, mls aaaa

angah : tape aku banje JCO

aku : sepet tol, mentang2 aku rindu jCO..

Aku pun bersiaplah…aku lak kne pandu laju…uish…malang btl, smpi je kt gkd, tros lepak jCO, tgh best2 layan jCO, fon bunyi lak..erm ape lak nie..

nad / mama (bkn name sebenar + bkn mama aku) : apiz ko free ta mlm nie??

aku : erm dlm kol bpe??

mama : pas marghib

aku : free je..npe??

mama : jum

aku : jum 😀

Pas marghib tu aku pun rushing g amek mama kt uma die…amek die pas2 jmp ngan mmbr2 die, sumbat2 sume dlm kete..n tros ke KL tower..aku ingt kan ade ape la kan…lme gak ta g party2 nie…boleh joget2..sampai2 je…adoi…tidak memberansangkan 😦 + agak hampa…tp ape blyh buat…layan je…(free nye pasal)..huhu..nway thanks ALOT

Da la cm tade org, sejuk plak tu..spe la aku nk plok nie…ermmmmmmmmmmm

Apabila selesai sesi joget2an, mari makan…wahhh mmg saat ni yg aku tggu2kan…erk…dorang ni blyh lak STOP skejap..sesi begama…waaaaaaaaaaaaaaa..super sepet la..aku da lapa weiyh…marilah makan….

Punyela ssh nk begama…sbb lapa…last2 layan je…

Levi

levi

levi

*muke yang ta letih tapi super boring
levi

*awek nie kiut ooouwhhhh
levi

levi

levi

Pas2 g mkn kt pelita KLCC..demmit..aku da benci mkn kt situ…tp apekan daye…da lapa…
MARI MKN…
1. megi goreng yang ta sedap
2. milo ais yang ta bermilo

SUME TA SEDAP

nota kaki : BOROS

Ragu-ragu Pati

Posted in Uncategorized on November 28, 2008 by hafizally

Sedang2 aku cet – cet…timbol pulak psl blog…aku mntk die nye, die mntk aku nye…aku tanak bg, die pun tanak bg..pastu dengan tetibe nye, memule cm tanak carik, ntah ape mimpi la plak kan, akunye jari jemari nakal lak tetibe(gle berIDEA aku time tu, bernas2 lak idea yang dtg..klu cmnie nye idea utk kje..perghhh, sekejap je siap..huhu)..erm mule la proses pencarian…

Ta sampai 10saat jumpe da blog yang dikehendaki…ape la senang sgt…(ade bakat jd hacker, memang pun 😀 ) hahaha..secare jujurnye ade la aku bce sikit2, tp yang newest entry je ah..tu pun ta bce dgn btol2, sebab nak seperise kt die yang aku da jmp blog..lagi sekali jari aku nie tenakal..g la ulang ayat yg ade dlm blog tu(hint)…die pun ape lagi…mengamuk kot (aku rse2 la) tp tataw jgk…(hope ta la kan) huhu…

Pastu keadaan tros sunyi, sepi (tapi terang sbb ade lampu) huhu and aku pun rse laen je, aku mule la risau…pikir yg bebukan je…adoi..bedose ke eh..bace blog org, secare curik2 cm aku buat tu…

Nota kaki : Sory eh….:D (senyum2)

Nota setokin : TROS die delete blog….huhu…(berdose aku nie) uish