Archive for the Uncategorized Category

PINDAH

Posted in Uncategorized on May 18, 2009 by hafizally

www.hafizally.com/blog

Advertisements

Earth Hour 2009 menghampakan!!!

Posted in Uncategorized on March 28, 2009 by hafizally

Salam… hari nie semperna earth hour yg pertama kalinye dibuat kt malaysia…so aku bg la sapot yg sangat tersapot…aku g beli baju earth hour tu, pastu aku dok carik la lilin kt uma nie…penat aku dok tebongkok2 kt bawah singki uma aku tu haaaa, dalam lemari aku carik…dlm toilet, tapi ta jmp gak…aku usaha lagi carik smpi jmp..tetibe mama aku ckp… mama : carik ape bang?? aku : lilin mama : mne ade, da abes aku : erk:| aku pun mls nk carik aku tros siap2…da nk grak kuwa tetibe aku rse cm laen…aik npeaku ta pakai bju earth hour yg aku beli tu (susah2 aku ulang alik 2 kali, time nk g layan earth hour aku hampir2 telupe nk pakai) sepet tol…aku patah balik ke rumah..aku sarong la bju earth yg aku beli tu…rm30 tu….mahal aah….tp samat cantek..kekekeke Den aku g pick up azim kt gombak dan ayun kt ampang park…jalan mmg super jem…adesh…penat tol pandu laju. Da la demam..batuk pun ta abes lagi, adoi…tp sebab aku nk sapot untuk mengurangkan pemanasan global, aku selambe je redah….kekekeke Sampai kt bukit ampang tu dlm kol7 cmtu…samat agak awal sampai…ade jgk la paking *kete aku smart for2..so muat utk paking yg kecil2..kekekekeke…den siap2 pasang lilin *lilin dibekalkan oleh udey (thanks udey) Kol bpe ntah blk…den g mkn kuey tiow yg sedap & nasi lemak yg super lamat…….

1

2

3

4

5

*gama udey yg tangkap udeynye gama

6

7

*harap dapat berjumpe lagi pada laen kali….thanks

Muhammad Hafiz Ally ™ | Photographer Tel – 012-67.111.97

Email – enquiry@hafizally.com | muhammadhafizally@gmail.com Yahoo Messenger –

YM | P_Syk0 Website – http://www.Hafizally.com

Stock photos – http://www.flickr.com/hafizally

Personal Blog – https://hafizally.wordpress.com

Hafiz Ali's Facebook profile

Outing v1.1

Posted in Uncategorized on March 9, 2009 by hafizally

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Outing V1.0

Posted in Uncategorized on March 8, 2009 by hafizally

Hari semalam mmg super membosankan… Pagi tadi bgn2 je tros cek facebook, ym….cek ym..herm…*&^&* tade ape2 yg membestkan…cek faceboo lak..hah….terbaek..ade lak 1 status nie bercakap “tengah mencarik subjek untuk shoot ptg nie”…

So aku pun tny la….hye bro..(gay gle ayat…hahaha) den ade la aku borak2….boraknye borak, tros ‘ON’…pada mulenye lokasi kt …….. tp ble sampai, tukar tmpt lak kt …….(atas sebab2 tertentu)..so bergerak lah kiteorg….(da la model jalan kaki dari uma smpi kt tmpt yg kiteorg tggu, sbb kiteorg tataw uma..hahah terpakselah..sory)

Den smpi kt tmpt lokasi…reykei2 dlu…hah dapat tmpt baek nye….marilah saksikan…

*kredit kt AMwantan utk  hiasan lampu- lampuan yg terbaek dan juga memandu laju kiteorg ke tmpt kejadian, smd kerna menjemput dan kepada nanba utk ajaran yg terbaek….thanks a lot

tidak lupe juga kepada model (syira) yg sudi ikt…thanks….

jeng jeng jeng…

1

2

3

4

5

6

7

*macam biase…wuhuuuuu

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Berjumpe kawan sekolah teknik PORT DICKSON

Posted in Uncategorized on February 24, 2009 by hafizally

Salam, super sonok aku ble dpt jmp balik clasmate time skula kt teknik dlu….asalnye aku nie continue skula kt teknik port dickson, jurusan pengurusan perniagaan.. Dalam hati nie mmg ta minat..tp parent dah suro..nk ke tanak….g je la…bkn g mne g blaja..so aku pun blaja la kt teknik tu utk beberapa bulan..lepas tu…hehehe paham2 dah la….

Dah bape kali rancang nk jmp (secara besar2an @ kecil2an) tp kali nie bru jd, alhamdulillah 22hb February…itu pun ade yg tanak g atas sebab2 tertentu…so yg ade hafiz, zul, cikin, din, elyda dan ain(datang lamat, next time lamat aku lastik ko gne lastik posmen)

Kiteorg pun kumpol kt seremban parade dlm kol1 tghari…dlm pale nie mmg bnyk plan…ini la itu la….bese la kan…nk lepas rindu…hahaha…so sume da ade…bergeraklah ke seremban2 utk menonton….tp ble smpi jusco kt seremban2 tu ‘kredit card’ cikin taley lak nk draw det..so g seremban2 tu just men tumbok2 je habis la rm3….hahahaha…

Den kiteorg berpatah balik ke terminal 1 utk berkaraoke…hahaha..(aku mmg ta penah karok2 nie, sore bkn sedap) tp jage hati mmbr, slambe je karok…sore cikin n apek, hush memang sedap..masok aa AF(kiteorg vote aaa)..sambil tu tggu la si ain gangster smpi..hahaha…pas da karok tu masing2 lapar…huh kuwa da nage masing2….mne nk g….cikin suggest g ‘senawang’.. katenye char kuey tiow situ sedap…ape lagi..jalan2 carik makan…ble da half way (bru smpi ampangan)…cikin call…

——————————————————————————————————–

cikin : weiyh kt sebelah kiri nie weiyh..da terlepas pusing balik CEPAT!!!
ain : la nie bkn senawang..nie ampangan
zul, aku : gelak besar (hahahahahaahahahahah)…

——————————————————————————————————-

Sampai2 je kt kdai mkn tu…sume carik toilet..sejuk la katekan baru pas hujan..hahaha…den g carik kdai makan yang dihajati..hah da 2kali pusing ta jmp2 jgk…last2 cikin jmp..ddk la amek order dan harap bersabar menunggu…

Makan2(aku malas nk cite ape  yg jd kt kdai mkn tu, ta bek cite psl keburukan org, bkn psl kiteorg tp psl gerai mkn tu..so pepaham je la) den bersurai…wahhh rindu seyh, cm tanak balik je..bpe puloh tahun ta jmp…
huuuu…(ye ke puloh2 tahun)hahaha…ape2 korang mmg best….walaupun jarang jmp..tp aku rse kite mmg rapat..klu ade yg nk kawen…jempot2 la ok…

Nie ade la sekeping dua gama yg aku dan DIN amek sepanjang perjalanan…harap dapat mengubati rindu2 yg ta terubat….hahaha gelimat……

Salam…

1

2

3

2.1

4

5

6

7

8

9

11

10

*Pas nie nk g mne lak???? make sure 1 klas join…WOKEYH!!!!

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Mase Lapang yang Terluang

Posted in Uncategorized on February 23, 2009 by hafizally

3
1
2
0
4
5
6
8
7
Organised by KAMIL

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile

Boring….

Posted in Uncategorized on February 3, 2009 by hafizally

hari raye cine yg lepas….aku ikt family g holiday kt PORT DICKSON…punyela ramai…peno sume hotel..samat da booked awal2…syukur…selang 2 hari ade job…erm baru nk lepak2 da kne pk pasal kerja..adoiai….

Slalu jugak datang hotel nie..sbb sng nk dpt…Kabel baeknye..hahaha…org len dok suke2…nak raye..aku dok blur2…ye la org nye perayaan..bkn kitenye..erm samat bwk kamre..blyh la amek gama…tu pun battery tggl 2 bar je..adoi a…previous nye job still ade dlm storage..so nk buang pun taley…

Keesokannye…bangun pagi2..harap2 dpt sunrise..tp sediyh…tade….terang je..hurm tape2..tggu sunset lak…

Sebelum tggu sunset tu..men2 la…banje sedare2 men banana boat…damn ingtkan 1 boat rm15..so ok la….upernye 1 kepala rm15..damn….ape blyh buat..da janji..so bayar je aaaa…den besuke ria lah kiteorg….

tggunye tggu..tade jgk sunset…gelap je..adoi aii….
tapelah..balik bilik…PIZZA menunggu…wuhuuuuu..den tido..esknye balik shalam….

ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…

PD

PD

PD

MUHAMMAD HAFIZ
Creative Photographer
+60126711197
muhammadhafizallyphotography

Hafiz Ali's Facebook profile